Nieuwe Wegen

Gepubliceerd op 9 september 2022 om 22:28

 

Daar sta ik dan. Het oogt en voelt meer rustig. Een paar andere afslagen genomen, met een bewust doel voor ogen: ‘a slow peaceful road’. Dit in tegenstelling tot het meegesleurd worden in gekte en hectiek, en de adrenaline boosts waar ik zo aan gewend én verslingerd geraakt was. Het continue leven (onbewust) in survival modus waardoor alles continue piekte. Maar waar die bekende pieken ook voor inktzwarte dalen zorgde, waar met name mijn lijf niet langer tegen bestand was. Een keuze dus voor mijn gezondheid, een meer dan bewuste keuze voor mijzelf en het leven. Een bewuste keuze voor meer tijd in rust met kind, met mijzelf en met wat ik van het leven wil. Het heeft me gebracht bij een andere functie op mijn werk, een andere invulling van mijn dagelijkse werkzaamheden. Niet meer in de frontlinie, maar op een plek meer achter de schermen. Een fijne plek waar ik mijn talenten kan inzetten zonder ongemerkt mezelf op te branden en uit te putten. Minder uren, zodat er meer tijd overblijft voor de zorgtaken aan het thuisfront. En meer energie en ruimte om mijn eigen praktijk voor spiritualiteit en alternatieve heling technieken weer nieuw leven in te blazen na een heel lange periode van rust; waardoor een blauwe lelie veranderde in een rode godin.

Het begin van de zomer had ik doelbewust uitgekozen om de inschrijving bij de KvK te regelen en de aansluitende zomervakantie ingepland om de planning uit te werken en vol gas van start te gaan. Natuurlijk liep dat anders, zoals zoveel anders loopt in het leven. Inmiddels kan ik daar goed mee dealen. Het loopt zoals het loopt, forceren heeft geen zin en in het totaal wordt altijd achteraf wel duidelijk waarom het zo gelopen is. De vakantie liep iets anders, het inwerken van een opvolger op mijn werk idem dito en mijn eigen inwerkproces in de nieuwe functie liep hierdoor ook vertraging op. Een nieuwe baan kost energie, een hoop energie, dus de praktijk en de uitwerking en uitvoering lagen even op het plankje voor een later moment. Een aantal zaken in de basis zijn inmiddels tussen de hectiek door geregeld en als kers op de taart zijn er de komende weken twee beurzen waar ik als vertegenwoordiger van De Rode Godin aanwezig zal zijn. Daarna is er weer meer tijd en ruimte om te plannen, nieuwe dingen uit te proberen en te gaan genieten van wat er zal ontstaan.

 

Ik geniet nu nog even extra van de slow en peaceful road. Nou ja, probeer te genieten van. Want slow en peaceful zijn voor mij best lastige termen. Ik ben ze niet gewend en ben eigenlijk altijd wel met iets (of 3 dingen tegelijkertijd) bezig. Er loopt nog een studie, ik verdiep me in nieuwe elementen die mogelijk toepasbaar zijn in de praktijk en ondertussen zijn m’n handen ook vaak in de weer met creatieve uitingen. En op al die andere momenten lees ik een boek, of 2. Wel heel peaceful allemaal en oké, vaak ook op en slakkengangetje…dus doelstelling behaald!

 

Hou de kanalen in de gaten: het is Volle Maan en ik heb de intentie om hier een persoonlijk stuk over te delen. Het lijkt me leuk als je weer mee leest en misschien ook wel mee doet!

 

Een langzame✌🏻☮️ groet van de Rode😘

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.