Volle Maan in Vissen 🌕♓

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 22:15

 

De komende tijd wil ik je meenemen in mijn vieringen van de Maan. Een blik laten werpen in hoe ik mijn Maan-aanbidding tot uitvoer breng. En ik hoop met jullie, lieve lezers en volgers, tot een mooie uitwisseling te komen en te inspireren tot het invullen van jouw eigen manier van vieren en eren.

 

Als solitaire heks en priesteres is het soms best lastig om de discipline te hebben om tussen de taken en eisen van alledag ook plek te maken voor een Maan viering. Mijn motto's hierin zijn “alles mag, alles is goed - alleen al de intentie geeft aan dat je ermee bezig bent” en/of “go with the flow” - forceren is nooit oké en absoluut onnodig. Het enige wat telt is aandacht! Vergelijk het met een douche beurt. De ene x spring je er ff snel onder en doe je het noodzakelijke. Op een ander moment ben je een hele avond of een paar uur in de weer en dompel je jezelf onder in een orgastisch badkamerritueel ter ere van jouw goddelijke zelf. En hey, dat is allemaal goed! Wees lief voor jezelf. In het meest ideale (of moet ik zeggen in het meest streberige?) geval ben ik helemaal in de flow en draai ik een paar dagen voorafgaand aan de bewuste viering een heel draaiboek in elkaar. Veel vaker komt het voor dat ik met minimale voorbereiding een maximale beleving genereer. Ik hou van rituelen in de avond, maar in de ochtend, middag of nacht is ook gewoon een optie. Doe wat goed voelt voor en wat past bij jou en jouw omstandigheden. Dat werkt het fijnst en geeft doordat je in je eigen flow zit, ook het beste resultaat. Onthoud dat je dit vooral doet voor jezelf, dus geniet!!

De afgelopen dagen ben ik me goed bewust van de Maan die dit weekend in haar volle kracht aanwezig zal zijn. Ook voel ik dat het een Vissen-Maan is. Die dagen gebruik ik om research te doen, ik lees, voel, en probeer zoveel mogelijk de maanenergie van het huidige moment op te nemen in elke cel van mijn lichaam en mijn bewustzijn. Ik resoneer als het ware mee op die energie en ben alert op wat dat in mijn lijf en hoofd teweeg brengt. Let ook extra op jouw nabije buitenwereld: het stikt van de synchroniciteit als je op de juiste frequentie meebeweegt. Alles wat ik op deze manier tot mij neem, noteer ik in een boekje of in mijn agenda, of in het notitie gedeelte van mijn mobiele telefoon (en ja, desnoods op een los stukje papier als de nood hoog is!). Het vormt de basis en de voeding voor het ritueel. Wat ik ook altijd in de voorbereidende fase doe, is de correspondenties nagaan. Welke steen, welk kruid, welke kaart (als je gebruik maakt van de tarot), hoort er bij de huidige stand van de maan en gaat mij helpen om in de juiste vibe te komen en te blijven.

 

We zitten nu de energetische vibe van Vissen - het meest gevoelige, dromerige en spirituele aspect van de astrologische dierenriem. Ik liep net mijn rondje met de hond buiten en voelde hoe de al aan kracht verliezende Zon zacht mijn gezicht en lijf beroerde. De hemel helder lichtblauw met wat mooie witte wolken en een wijds uitzicht. De rivier hoorde ik en rook ik. Ik voelde me rustig, zweverig, op een afstand van het aardse en deep in touch met de andere wereld. Heel Vissig dus. Ook duidelijk voelbaar is de Herfst, die opeens de overhand lijkt te hebben genomen op de Zomer. Door de droogte van de afgelopen maanden vallen bladeren in grote getalen; door de vele regen ruik je nu het vocht en de opkomende kou in de lucht. Ik hou ervan.

 

Een aantal correspondenties die bij het sterrenbeeld Vissen horen:

  • edelsteen: aquamarijn, amethist, blauwe agaat, bloedsteen, fluoriet, opaal, maansteen.
  • kruiden: zeewier, zee-algen. lotus, kaasjeskruid, bijvoet, heemst, hop, gentiaan, balsem(boom), bernagie, hysop, paardenbloem, rozenbottel, salie, spirea.
  • kleuren: mauve, paars, lichtblauw, lila, violet.
  • etherische olie: jeneverbes, cajeput, lavendel.
  • steekwoorden: dromen, romantiek, poëzie, meditatie, soulmates, spiritualiteit, connectie met het goddelijke, je een Godin of God voelen, versus verslaving, martelaarschap, zelfmedelijden, fata morgana's.
  • wat kun je het best doen: zwemmen, dromen, badderen.

 

Op het moment dat ik alles heb verzameld maak ik een mooie plek op mijn altaar of elders (bv. in de natuur op een mooie plek waar je nog meer de connectie voelt met alle energie), waar ik het ritueel kan uitvoeren. Ik zoek, als ik daar behoefte aan heb, een mooie meditatie uit die ik kan doen of een gedicht waarmee ik nog beter kan intunen op de rituele handelingen. Om de grens af te bakenen van het leven van alledag en je te zuiveren van die energie, neem ik altijd een douche voordat ik aan ritueel werk begin. Als de tijd daarvoor ontbreekt kan je ook jezelf reinigen met rook van een kruid naar wens, heilig hout of heilig water. Als je beide wilt kan dat ook en ga je helemaal all the way, gewoon omdat je dat lekker vindt: prepareer dan een basisolie met een bijpassende etherische olie en smeer dit op je derde oog, andere knooppunten en duik in de flow! Zelf trek ik het liefste speciale kleding aan (of een daarvoor bestemd gewaad) aan en doe rituele ringen of kettingen om. Ik stap als het ware in de energie door alles wat me aan het alledaagse doet denken of voelen, van me af te leggen. Voor na afloop van het ritueel zorg ik ervoor dat er iets te drinken klaar staat, en iets te eten. Dit dient niet alleen als offer en dankzegging maar is ook de perfecte manier voor jouzelf om weer te aarden en in contact te komen met het aardse.

Hieronder een foto van het altaar wat ik met deze Maan heb gebruikt, ter inspiratie. Ik heb gebruik gemaakt van veel stenen, om mijn intenties kracht bij te zetten (die naast het spirituele ook een heel aards karakter hebben) en naast de Maan Orakel kaart heb ik ook twee Runen toegevoegd. De setup is elke Maan anders, dat is wat het vieren ook zo leuk maakt: je kan je creatieve zelf helemaal tot uiting brengen of je houdt het lekker simpel. Alles mag én kan, weet je nog?

 

Astrologie is voor mij al langere tijd een goed hulpmiddel bij persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Nadat ik op een moeilijk punt in mijn leven me ben gaan verdiepen in mijn geboortehoroscoop, werd me zoveel meer duidelijk over mijn blauwdruk. Het heeft me echt geholpen om meer zicht te krijgen in wie ik ben en wie ik kan zijn, waar de valkuilen liggen en waar de krachtpunten. Door het inzichtelijk maken van waar de sterren, Maan en Zon stonden op het moment van mijn geboorte én de onderlinge aspecten hierbinnen te leren lezen, leerde ik mijzelf kennen. Op een veel dieper niveau dan hiervoor. Het is een tool die ik ook inzet bij mijn Maanvieringen. Het geeft voor mij die extra verdieping van het vieren zelf en voor het helpen vormgeven van mijn leven. Door in te tunen op de energie, er als het ware op mee te liften krijg ik bepaalde aspecten makkelijker voor elkaar. Zie het maar als in je kano op een rivier terecht komen: met de stroom mee gaat het makkelijk en kom je zonder al te veel moeite op je eindpunt, tegen de stroom in of via een zijrivier is het uiteindelijke doel een stuk slechter te bereiken.

 

De energie die ik dit weekend met deze Volle Maan wilde uitwerken was de energie van het 9e Huis (het astrologische Huis van studie, reizen, het begrijpen van het grotere geheel, spiritualiteit en dromen). Ik hoor je denken: 'waarom kies je voor het 9e en niet voor het 1e of 4e?". Dit is om dat ik sinds een aantal jaar gebruik maak van de methode van Yasmin Boland, auteur van o.a. Moonology. Je kijkt dan naar in welk Huis van jouw horoscoop de Maan van dat moment staat. Hierdoor krijg ik een meer persoonlijke connectie met de dan aanwezige energie. Ik zal eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie behoorlijk sceptisch was over deze methode. Ik kreeg heel erg het gevoel van 'oh, daar heb je er weer zo één die op de nu zo hippe "hekserige, maan erende, kijk mij eens bijzonder zijn"-vibe mee wil liften'. Na een paar Manen was ik echter om. Door het werken met de energie op haar manier, werd het een tool tot zelfverbetering en een manier om meer grip te krijgen op mijn leven. Het hielp enorm bij het begrijpen van mijn eigen ik én als ondersteuning bij het verder nemen van stappen die mij op de plek brachten waar ik naartoe wilde. Ondertussen had ik me ook meer verdiept in de persoon Yasmin Boland, en jawel, het is een dame die weet waar ze het over heeft, zeer inspirerend bezig is. Ze heeft inmiddels ook fantastische kaartendecks gemaakt die je kan gebruiken ter ondersteuning bij je viering of kan gebruiken in een divinatie sessie.

 

Om terug te komen op de viering van deze maan... ik heb minder last dit keer van de effecten dan bij een andere Maanenergie. Misschien omdat het 9e Huis sowieso al erg in tune is met de energie van Vissen? Ik als Kreeft een echt water mens ben en erg goed mee kan in deze sfeer? Of zou het te maken hebben met mijn Maan die in Vissen staat? Anyways, het was een weekend waarbij ik veel hebben kunnen nadenken over mijn plaats in het grotere geheel, daar rust in heb kunnen vinden. Ik heb me terug kunnen trekken in mijn eigen wereldje, en alles de revue laten passeren wat voor mij met spiritualiteit, mijn plaats innemen in het geheel en het waarmaken van mijn dromen te maken heeft. Deze Maan was voor mij een inventarisatie, waar ben ik en waar wil ik heen. Wat heeft deze Maan voor jou gedaan? Hoe heb je het ervaren? Heb je nog iets bijzonders gedaan? En wat heb je gedroomd? Ik ben altijd erg benieuwd naar de persoonlijke verhalen en ervaringen. Ik hoor dus graag, als je wilt delen... tot een volgende MaanBlog lieve lezer, ik ga nog even genieten... daarnet een prachtige oranje Maan boven de rivier zien stralen. Ik ben in mijn element!

 💖 warme groet en kus, van de Rode xxx

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.